Майстер-клас Фернандо Мельчора на равликовій фермі Агроравлик – Конкурс

30
Сер
2022
Майстер-клас Фернандо Мельчора на равликовій фермі Агроравлик – Конкурс

Розігруємо два квитки на майстер-клас Фернандо Мельчора на равликовій фермі Агроравлик!

Готувати як шеф-кухар просто, якщо навчає сам шеф
3 та 4 вересня відомий іспанський шеф-кухар Фернандо Мельчор проведе майстер-клас з приготування равликів по-іспанськи для гостей кафе Origo на равликовій фермі Агроравлик

Все, що потрібно зробити для участі в конкурсі, — це забронювати екскурсію на ферму

Переможець отримає два безкоштовні квитки на захід, а
всі інші учасники конкурсу отримають знижку 15%

Переможця розіграшу оберемо 2 вересня

Беріть участь у конкурсі та запрошуйте друзів, щоб разом смакувати вишуканою стравою!

Фернандо Мельчор – шеф-кухар родом з Басконії і власник ресторану іспанської кухні в Києві. Свого часу навчався мистецтву кулінарії у відомого в Іспанії шеф-кухаря, що має категорію 3-х зірок Michelin. Особливістю іспанської кухні вважає різноманіття смаків та максимально натуральні інгредієнти. В Україні, окрім керівництва власним закладом харчування, Мельчор відомий і як учасник телевізійного шоу “Пекельна кухня”. Неодноразово в інтерв’ю зауважував, що Україна нагадує йому про молодість в Іспанії. Фернандо неодноразово ділився досвідом з нашими рестораторами, відвідуючи різні українські міста з майстер-класами.

Цими вихідними, 3 та 4 вересня, шеф-кухар навідається на равликову ферму ФГ “Агроравлик” і приготує найвідоміші страви іспанської кухні на основі молюсків і продукції Origo. Наші гості зможуть провести останній вікенд літа за дегустацією канонічних равликів, адже найвідоміші страви на їх основі – родом з Іспанії. В затишному ресторані Origo відвідувачі ФГ “Агроравлик” зможуть поспілкуватися з зірковим шефом, отримати відповіді на свої запитання стосовно кулінарної Іспанії, конкретних страв, равликів та особливостей їх приготування. Ви зможете на власні очі побачити і навчитися створенню вишуканих шедеврів середземноморської кухні. Приємним завершенням знайомства стане дегустація свіжозготованих ексклюзивних делікатесів від Фернандо Мельчора.

Екскурсія від засновників ферми Агроравлик

Як завжди, на вас чекатимуть і вже знайомі страви з меню кафе Origo. Фаршировані равлики “Ескарго”, паштет з молюсків, лобіо, мариноване філе, піца, салати, жульєн та інші варіанти споживання молюсків, які вже встигли оцінити відвідувачі ФГ “Агроравлик”. Ми дослухаємось порад і постійно вдосконалюємо і розширюємо наше меню. Що далі, то більше плануємо дивувати гостей оригінальними та смачними новинками.

Найцікавіша частина перебування на равликовій фермі – екскурсія від засновників цього бізнесу. Наші відвідувачі побачать всі цикли зростання молюсків: від інкубатора до плантації та кухні. Екскурсія на нашій фермі – не просто споглядання равликів на різних етапах життєдіяльності, а й багато цікавої та корисної інформації від наших гідів. На фермі ми завжди раді бачити найрізноманітнішу публіку – ми проводимо екскурсії для дітей та дорослих. Дехто приїздить до нас, коли шукає активного відпочинку неподалік від Києва, а дехто цікавиться равликовим бізнесом і хоче отримати практичні поради. І ті, й інші наші гості отримують те, по що приїхали – емоції, натхнення, інформацію, смачну їжу, спілкування та навчання.

В основі традиційних страв Іспанії, що приготуємо з зірковим гостем нашої ферми, равлик Helix Aspersa Muller, “маленький сірий” – найпопулярніший сьогодні різновид їстівних равликів. Багатий вітамінами групи B, залізом, магнієм і кальцієм. До того ж простий у приготуванні, не потребує видалення кишківника і печінки.
Окрім цього виду на наших плантаціях вирощують равликів Helix Pomatia та Helix Aspersa Maxima. Перший різновид традиційно називають «виноградним равликом». Він одним із перших набув популярності серед гурманів Західної Європи. Швидкість зростання – від 12 до 18 місяців.

Екскурсія на равликову ферму ФГ “Агроравлик” відкриває і секрети вирощування молюсків, методи, що є найбільш сприятливими для їхнього росту та розмноження.

Літо – вдалий період аби побачити на власні очі життєві цикли равликів. Перша частина життєвого циклу – розмноження равликів. Воно відбувається з травня до жовтня і має низку умов. Одна з них – це температурний режим 20-25 градусів і вологість в межах 85-90%.

Останній момент важливий, оскільки при нижчій вологості відбувається відшарування веретеновидного м‘яза, що при призводить до загибелі. Якщо ж вологість буде вище, ніж 90%, равлик впадає в сплячку і закриває гирло мушлі. Подальше розмноження стане неможливим. Друга частина життєвого циклу – перебування равликів на відкритому повітрі. Це теж вимагає створення сприятливих умов для їх зростання і зміцнення. Одна з них – регулярний полив плантації для створення ефекту роси і туману. Постійна вологість сприяє гарному апетиту равлика. Харчуються вони листям перко. Ця рослина являє собою гібрид ріпаку і суріпиці. Вона багата протеїном і забезпечує равлика усім необхідним, в тому числі кальцієм для зміцнення мушлі. Окрім висаджених рослин молюсків підгодовують сухими кормами. Після того, як мушля молюска стає міцнішою, він потрапляє до сітки – вольєра. Там вони перебувають із середини травня до вересня. Вольєри стоять на відкритому ґрунті та дерев‘яних щитах. Вони потрібні для огорожі равликів та їх захисту від птах та гризунів. Маленьких равликів допустимо переносити у вольєри, коли температура вночі перевищує 8 градусів. Збирати равликів ми починаємо у вересні. Перед збором припиняємо годування та полив, промиваємо та підсушуємо для надання молюскам придатного для продажу вигляду. Після цього сортуємо і складаємо у спеціальні ящики. І от вони на шляху до європейських ресторанів і ваших кухонь.

Ці і навіть більше нових знань про равликів та особливості їх вирощування розказують гіди ФГ “Агроравлик” під час кожної екскурсії. Візити наших гостей – щоразу подія і унікальна історія, де ми обмінюємось досвідом, паралельно куштуємо крафтову продукцію з равликів та проводимо час із користю в колі рідних і друзів.