Старт равликового партнерства

14
Сер
2020
Старт равликового партнерства


Об’єднані Арабські Емірати розглядають український равликовий бізнес як потенційного партнера на своєму продовольчому ринку

Міжнародний бізнес зацікавлений в заповненні елітної продовольчої ніші саме українським равликами, які гідно конкурують на ринку за споживчими екологічних якостях, простежуваності харчового ланцюжка «від поля до столу», контролем якості великих партій і, звичайно, ціною.
4 серпня ФГ «Агроравлік» на Васильківщині (Київська область) відвідала група експертів Київської Торгово-промислової палати, а саме начальник відділу підтримки експорту Алла Ромашко, і представник ТПП в ОАЕ (Дубай) Бахтарі Хедіятоллах. Пильна увага бізнес-структур федерації з семи еміратів пояснюється традиційної зацікавленістю в розширенні співпраці з Україною, а подібні виїзди на ферми – розвідувальною місією для вивчення конкурентних переваг українських равликів, яких в арабському регіоні вважають елітним продуктом.
Попереду у аналітиків ОАЕ – копітка робота з вивчення потенціалу внутрішнього споживчого ринку равликів, моніторинг українських підприємств, пошук партнерів. Не виключається і можливість інвестиційних проектів. Адже равлики – це не тільки протеїновий делікатес і радість гурманів, а й сировину для косметологічної та фармацевтичної галузей.
Слід зазначити, що Київська Торгово-промислова палата активно працює в напрямку популяризації українського улітководства на міжнародному рівні, всіляко сприяючи налагодженню ділових контактів, розширення експортних обсягів, залученню уваги до потужному потенціалу цієї динамічної галузі.