Друзі, запрошуємо на екскурсію на равликову ферму

ФГ «Агроравлик» відкриває новий сезон!

Нас не зупинити. Незважаючи на складні обставини, ми не полишаємо улюблену справу. Наша ферма знову заповнена підростаючими молюсками. Запрошуємо вас розділити з нами радість від споглядання цього процесу і провести незабутній день на равликовій фермі в 30 км від Києва. На екскурсії ви зможете на власні очі побачити всі процеси вирощування молюсків Helix Aspersa Muller - від розмноження в репродукторних інкубаторах до збирання і приготування. В супроводі гідів фермерського господарства «Агроравлик» наші гості прогуляються по території ферми площею 2 гектари, в екологічно чистій місцевості і дізнаються все про життєві цикли молюсків і їх подальший шлях до світових кухонь. Після цього ви зможете скуштувати знамените ескарго та інші унікальні страви з равликів у нашій гастрозоні. На території нашого господарства працює кафе Origo з обширним меню за кращими зразками середземноморської кухні. Відвідайте плантації ФГ «Агроравлик» - незабутні емоції від гастротуризму вам гарантовані.

Агроравлик — більше, ніж просто ферма.

Пропонуємо екскурсії та гастротуризм:

Aspersa Muller або «маленький сірий» має швидкий темп дозрівання (4-5 місяців) та широкий спектр корисних властивостей. Багатий вітамінами групи B, залізом, магнієм і кальцієм. До того ж простий у приготуванні, не потребує видалення кишківника і печінки.

Побувавши на нашому виробництві, ви зможете побачити всі етапи дозрівання равликів. Технологія їх вирощування не залишиться поза увагою відвідувачів. Наші фермери проведуть екскурсію по спеціальних приміщеннях, де розмножуються равлики, покажуть процеси збору ікринок і розкажуть цікаві факти про склад організмів молюсків. Нашим гостям відкриють інкубатори, де дозрівають ікринки, і готуються до зросту маленькі равлики. Після того як маленькі молюски підростають їх переміщують у вольєри на відкритому повітрі. Там вони досягають потрібних розмірів в умовах, максимально наближених до природних.

2017 рік заснування
2 га площа ферми
с. Митниця, Васильківський р-н, Київська область
120 м² обсяг холодильних потужностей
100 тон продукції виробляємо щороку
Дотримуємось еко стандартів ЄС та України

Про що ви дізнаєтесь на екскурсії:

Перша частина життєвого циклу

Розмноження равликів Helix Aspersa Muller відбувається з травня до жовтня і має низку умов. Одна з них – це температурний режим 20-25 градусів і вологість в межах 85-90%. Останній момент важливий, оскільки при нижчій вологості відбувається відшарування веретеновидного м‘яза, що при призводить до загибелі. Якщо ж вологість буде вище, ніж 90%, равлик впадає в сплячку і закриває гирло мушлі. Подальше розмноження стане неможливим.

Репродуктивний процес

За правильного дотримання цієї та інших умов: харчування, чистота, вентиляція приміщень, мінералізований ґрунт, репродуктивні процеси молюсків відбуваються успішно 2 рази на рік. Равлики відкладають ікринки в торф’яну суміш. Фермери ретельно збирають ікру і переміщують до інкубаторів зі спеціально підібраним температурним режимом. На початковому етапі життя мальок Helix Aspersa Muller харчується шкаралупою. Після того, як він зміцніє, ми відправляємо його до інших вихованців.

Друга частина життєвого циклу

Перебування равликів на відкритому повітрі теж вимагає створення сприятливих умов для їх зростання і зміцнення. Одна з них – регулярний полив плантації для створення ефекту роси і туману. Постійна вологість сприяє гарному апетиту равлика. Харчуються вони листям перко. Ця рослина являє собою гібрид ріпаку і суріпиці. Вона багата протеїном і забезпечує равлика усім необхідним, в тому числі кальцієм для зміцнення мушлі. Окрім висаджених рослин молюсків підгодовують сухими кормами.

Вольєри

Після того, як мушля молюска стає міцнішою, він потрапляє до сітки – вольєра. Там вони перебувають із середини травня до вересня. Вольєри стоять на відкритому ґрунті та дерев‘яних щитах. Вони потрібні для огорожі равликів та їх захисту від птах та гризунів. Маленьких равликів допустимо переносити у вольєри, коли температура вночі перевищує 8 градусів.

Збирати равликів ми починаємо у вересні. Перед збором припиняємо годування та полив, промиваємо та підсушуємо для надання молюскам придатного для продажу вигляду. Після цього сортуємо і складаємо у спеціальні ящики. І от вони на шляху до європейських ресторанів і ваших кухонь.

Карта ферми:

Виробництво продукції торгової марки OrigoСтандарти якості

ФГ «Агроравлик» входить до Асоціації равликових ферм Snailgroup

Об’єднавшись ми створили торгову марку Origo для виробництва продукції з равликів

Безпосередньо на екскурсії ви отримаєте набагато більше нових знань з равликівництва, познайомитися з істинними фанатами своєї справи, зможете відволіктися та зарядитись свіжими враженнями.

Не залишимо наших гостей і без дегустації оригінальних страв і крафтової продукцїї на основі равликів. Ескарго по-бургундски або з пармезаном, лобіо з равликів, паштет та мариновані молюски з келихом вина стануть ідеальним фіналом вашої гастроподорожі. Якщо ви досвідчений гурман або цікавитеся равликовим бізнесом, або просто бажаєте з користю провести час, не зволікайте. Переходьте до бронювання екскурсії. В ФГ «Агроравлик» вам завжди раді.

Підприємство є експортером продукції до країн ЄС
ФГ “Агроравлик”, нагороджений званням члена федерації равликів CAGOUILLE у Франції
Виготовлення корму відповідно вимогам стандартів ДСТУ ISO 9001, ДСТУ ISO 22000 (НАССР)


 

Наші гості

Як доїхати:

Знайти ФГ «Агроравлик» легко, ферма знаходиться 30 км від Києва у бік Одеської траси в селі Митниця, Васильківського району

Шановні відвідувачі, кафе Origo зачинено, сезон вирощування равликів 2023 завершено

Інформацію про роботу кафе повідомимо згодом